Сховище побудованої та інтелектуальної спадщини регіону Верхньої Тиси

Сховище побудованої та інтелектуальної спадщини регіону Верхньої Тиси

Повна назва проекту: Сховище побудованої та інтелектуальної спадщини регіону Верхньої Тиси

wave
Повна назва проекту: Сховище побудованої та інтелектуальної спадщини регіону Верхньої Тиси
Мета: Популяризація місцевої культури та збереження історичної спадщини Мета проекту:
- розробити загальну маркетингову стратегію для створення тематичних маршрутів, створити бренд, створити, спроектувати та розробити туристичний веб-сайт, розробити офлайн-інструменти: путівник, брошури, мобільна сцена, вивіски, мобільні стенди для культурно-туристичних заходів та виставок.
- роботи з реконструкції та технічного обслуговування в Традиційному заміському будинку в селі Вишково, роботи з реконструкції та технічного обслуговування в Традиційному заміському будинку в с. Мужієво, роботи з реконструкції та обслуговування Традиційному заміському будинку у с. Шаланки; будівельні роботи зі спорудження нового заміського будинку у традиційному юртовому стилі в селі Чома
- організувати ремісниче, гастрономічне селище в рамках Фестивалю збереження традиції в с. Мужієво, ремісниче та гастрономічне селище в рамках «Зустрічі коронованих міст» у с. Вишково та День краєзнавчих музеїв у с. Шаланки і Меморіальну церемонію угорського завоювання в селі Чома.
- реконструкційні роботи у Тисабездеді, реконструкційні роботи у Тарпі, реконструкційні роботи в Пеніге та будівництво заміського будинку та туристичного інформаційного центру у Кішварді.
- Організовувати культурні та туристичні заходи та виставки в Кішварді, Угорщина, щоб популяризувати транскордонний маршрут заміськими будинками та відсвяткувати урочисте відкриття нещодавно побудованого заміського будинку та Інформаційного центру

Мета:

Популяризація місцевої культури та збереження історичної спадщини
wave

Партнери:

Некомерційне ТОВ «Агентство регіонального
Саболч-Сотмар-Берег», Угорщина ГО «Товариство угорської культури Закарпаття» ГС «Закарпатська Угорська Туристична Рада»
Для належного вирішення виявлених спільних проблем та потреб проект пропонує інтегровану стратегію транскордонного співробітництва, що поєднує як інфраструктурні, так і «мякі» втручання. Поряд із оновленням 8 культурних та туристичних обєктів (включаючи їх довкілля та інфраструктуру), проект спрямований на пристосування місцевих культурних обєктів до загальних потреб цільових груп, особливо відвідувачів та туристів. Нашою метою є створення брендового та добре рекламованого маршруту заміськими будинками за результатами досліджень на базі споруд культурної спадщини в Угорщині та Україні. Ми плануємо та реалізовуємо спільні заходи з промоції та надання інформації щодо маршруту заміськими будинками та 7 культурно-туристичних заходів, організованих по обидва боки кордону (путівник, брошури, листівки, туристичний веб-сайт, карти, веб-сторінка спільного проекту, вивіски тощо). Ми організуємо спільні культурні та туристичні заходи із результативним вкладом у транскордонне співробітництво, пов’язані з обєктами культурної спадщини, відновленими за участю змішаних груп з Угорщини та України.
Ми підтримуємо традиційні місцеві ремесельні продукти, беручи участь у культурних та туристичних заходах, що відбуватимуться у заміських будинках для сприяння місцевій економіці.
Наш проект сприятиме збільшенню кількості відвідувачів в регіоні, збільшенню кількості транскордонних культурно-туристичних заходів та туристичному розвитку за підтримки ЄІС, та збільшенню кількості вдосконалених культурно-історичних туристичних обєктів як прямий наслідок підтримки програми. Період реалізації: 01.09.2020. – 31.08.2022.
Запланований загальний бюджет проекту: 902 004,64 Євро
Внесок ЄС: 811 804,17 Євро
Проєкт HUSKROUA 1702/3.1/0084 «Сховище побудованої та інтелектуальної спадщини регіону Верхньої Тиси» реалізовано в межах Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна Європейського Інструменту Сусідства за фінансової підтримки Європейського Союзу. https://huskroua-cbc.eu/.

Партнери

Контакти

Наша адреса

Україна, Закарпаття, 90200 Берегово, М.Тимощука 6

Email

turisztikaitanacs@gmail.com

Телефон

+380992623820